close

Machinaal hout schaven en houtbewerking op maat

Kaan Houtbewerkers is uw partner voor het schaven, profileren en bewerken van planken, latten en balken van vrijwel iedere houtsoort. Al meer dan dertig jaar werken  wij voor houtleveranciers, groothandels, bouwbedrijven en eindklanten met op maat gemaakte bewerkingen van hun houtproducten.

Image

Vierzijdig schaven

Machinaal houtschaven gebeurt bij Kaan op een schaaf- en profileerstraat met 9 assen. Hierdoor is mogelijk dat het schaven van hout gecombineerd kan worden met het aanbrengen van velling of ronde kanten. De kwaliteit van het schaven valt en staat met het gebruik van de juiste machine en schaafgereedschap van de hoogst haalbare kwaliteit. Onze messen slijpen wij al 30 jaar zelf waardoor de schaafkwaliteit absoluut tot het allerhoogste niveau behoort.

Profileren

Met onze profileer en computergestuurde machines kunnen wij ieder gewenst profiel realiseren. Met profielen zoals rhombus, channel siding, halfhouts, mes- en groefverbindingen, Zweeds rabat of overhangend rabat. Voor zowel kleinere als grote volumes kunnen wij u van dienst zijn.

Image
Image

Afwerking

Mocht u nog een extra afwerking van uw hout wensen dan kunnen wij uw houten latten of balken op maat zagen, schuren en lakken. Informeer naar de mogelijkheden.

Persoonlijke aanpak

Elk project is anders, wat betreft bewerkingen en de eigenschappen van het aangeleverde hout. Daarom wordt iedere opdracht eerst zorgvuldig uitgewerkt. Dit houdt in dat elk profiel wordt gedigitaliseerd en dat het hout met uiterste precisie machinaal wordt bewerkt. Neem contact op en maak kennis met Kaan.

Image